Vertaler


Afbeeldingen/Fieke Zijlstra-Veenstra.jpgMijn naam is Fieke Zijlstra en ik ben vertaler Italiaans-Nederlands, Nederlands-Italiaans en Frans-Nederlands. 

Ik sta als drs. S.A. Zijlstra-Veenstra ingeschreven het register voor beëdigde tolken en vertalers onder Wbtv-nummer 231 voor de vertaalrichtingen Italiaans-Nederlands en Nederlands-Italiaans. Ik ben lid van het Nederlands Genootschap van Tolken en Vertalers (NGTV) en het Netwerk Vertalers Italiaans (NVI). 

Sinds 2007 werk ik als zelfstandig vertaler. Sinds 2008 ben ik daarnaast hoofd stages bij ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalen in Utrecht. Sinds 2012 ben ik ook docent bij de sectie Italiaans aan diezelfde Hogeschool. Van 1997 tot 2007 heb ik in verschillende dienstverbanden gewerkt, onder meer als projectbegeleider en revisor bij een vertaalbureau, technisch schrijver en coördinator van vertalingen in de automatiseringsbranche.

Ik combineer een academische basis met een beroepsopleiding vertalen en doe permanent aan bijscholing:  
Doctoraal diploma Romaanse Talen en Culturen, Rijkuniversiteit Groningen (1996)
Bachelor diploma Vertalen Italiaans, ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalen (2007)
Diplôme approfondi de langue française C1, Alliance Française Den Haag (2011)
Bijscholing op het gebied van vertalen, redigeren, Franse en Italiaanse taal en cultuur, recht, vertaaltools en didactiek.